TIPS BIJ DE AANKOOP VAN JE AGENDA.
Als je een agenda koopt moet je met een aantal zaken rekening houden;
>> 1. Welk formaat is handig voor jou?
>> 2. Welke indeling is praktisch?
>> 3. Gebruik je je agenda zowel op je werk als privé?
>> 4. Kun je met de door jou gekozen agenda ook op jouw werk aankomen?

>>AGENDAFORMATEN

> MINI
Een zeer compacte agenda die zelfs in de kleinste tas of broekzak past.
Paginaformaat 67x104mm

> JUNIOR
Het meest verkochte formaat vanwege de ideale verhouding tussen handzaamheid en gebruiksgemak. Compatibel met het Filofax Pocket formaat.
Paginaformaat 80x125mm.

> SENIOR
Een mooi formaat agenda met alle ruimte voor je afspraken.
Paginaformaat 95x150mm.

> STANDARD/PERSONAL
De internationale standaard op agendagebied. Compatibel met het Filofax Personal formaat.
Paginaformaat 95x171mm.

> EXECUTIVE/A5
De professionele agenda voor op bureau, maar ook handzaam om mee te nemen.
Paginaformaat 148x210mm.


>>INDELINGEN Grofweg onderscheiden we twee indelingen;
>een week op 2 pagina's; waarbij je veel overzicht hebt.
>een dag per pagina; waarbij je meer schrijfruimte maar een dikkere agenda hebt.

>>>>>>>>>>>>>>VERGEET NIET DAT EEN AGENDA ALLEREERST PRAKTISCH MOET ZIJN!!!<<<<<<<<<<<<<<

>>OVER LEER…
Leer is een natuurproduct. Het is niet gemaakt, maar gegroeid. Geen twee stukken leer zijn dan ook hetzelfde. Er zijn veel factoren die het uiterlijk en de kwaliteit van het leer bepalen. De belangrijkste zijn hieronder genoemd.

>>HERKOMST
Het leer dat Succes gebruikt voor haar organizers is ingekocht bij leerlooiers in Toscane, Italië. Hier vind je de beste kwaliteit. Succes let er streng op dat deze huiden alleen van dieren uit Europa afkomstig zijn. Dit garandeert een hoge kwaliteit, want deze dieren worden goed gevoed en hebben weinig last van huidbeschadigingen van bijvoorbeeld muskieten en stekelige struiken. De dieren worden niet gefokt voor het leer. Het is een bijproduct van de vleesindustrie.

>>DIERSOORTEN
Van elke huid kan je in principe leer maken. Succes gebruikt voornamelijk rundleer en kalfsleer. Ook gebruikt Succes af en toe schapen- of geitenleer. In het verleden is zelfs ooit echt vissenleer gebruikt voor een Succes Agenda! Varkensleer is meestal te grof van structuur om te kunnen gebruiken. In de Excellence Collection kun je regelmatig materialen vinden met het uiterlijk van een krokodil of slang. Dit is rund- of kalfsleer, voorzien is van een print. Vanzelfsprekend gebruikt Succes geen echt leer van beschermde dieren.

>>LEEFTIJD VAN HET DIER dier
Hoe jonger het dier, hoe fijner de structuur van de huid. Daarom is kalfsleer mooier dan rundleer.

>>VOLNERF OF SPLIT
Rundleer is 4 tot 6 millimeter dik. Dat is te dik voor lederwaren als agenda’s. Daarom split men het leer in een boven- en onderlaag. De bovenlaag heet ‘volnerf’ leer, omdat de natuurlijke nerfstructuur zichtbaar is. Deze laag is niet alleen het mooist, maar ook het sterkst. In het gebruik wordt dit leer steeds mooier. De onderlaag heet ‘split’ leer. Het ziet er na het splitten uit als suède, maar wordt meestal voorzien van een kunststof laagje en een nagemaakte nerfstructuur, zodat het op het eerste gezicht op leer van de bovenlaag lijkt. Het mist echter een levendige uitstraling en het zal in het gebruik eerder slijten. Splitleer is daarom een goed alternatief voor prijsvoordelige lederwaren.

>>DEEL VAN DE HUID

De hoeveelheid nerven die in het leer te zien is, is afhankelijk van welk deel van de huid gebruikt wordt. Glad leer met weinig nerven, zoals ‘Nappa’ leer, komt uit de flank. Leer met een sportieve uitstraling en veel nerven, zoals ‘Deluxe’ en ‘Tuscany’ leer, komt uit de nek. Dit heet ook wel ‘Avant Corpo’ leer. Omdat het dier bij het grazen veel met de kop beweegt, ontstaan hier de meeste plooien en nerven.

>>LOOIING
Het authentieke looiproces maakt de huid met speciale looistoffen bestand tegen verderf. Dit heeft grote invloed op de uitstraling van het leer. De looistoffen kun je onderscheiden in chroomzouten en natuurlijke producten. Chroomzouten geven het sterkste eindresultaat. Als men kiest voor natuurlijke stoffen, krijg je een levendige uitstraling en spaar je bovendien het milieu. Tijdens het looiproces kun je de soepelheid van het leer beinvloeden door het toevoegen van oliën.

>>VERVEN
Het leer kan op verschillende manieren geverfd worden. Dit geeft steeds een ander resultaat. Het meest eenvoudig is de verf op te spuiten. Ook kun je het leer ‘door en door’ verven door het lang in een verfbad te laten ronddraaien. Een beschadiging is dan minder zichtbaar. Dit wordt onder andere toegepast bij het ‘Nappa’ leer. Een heel natuurlijk effect krijg je door het leer met de hand te ‘tamponneren’. Hierbij breng je met een dot katoen een doorschijnende verf op in twee lagen met verschillende tinten, zodat een ‘duo tone’ diepte-effect ontstaat. Het handmatig opbrengen zorgt ook voor een onregelmatigeverflaag. Dit versterkt de natuurlijke uitstraling. Op deze wijze verf je bijvoorbeeld 'Tuscany' leer.

>>MET DE HAND…
Van het leer wordt een agendaomslag gemaakt. Net als het leerlooien, gebeurt dit nog steeds op ambachtelijke wijze. Elke omslag vervaardigt Succes volledig met de hand in maar liefst 50 tot 80 stappen. Succes controleert alle huiden stuk voor stuk voor verzending in Italië. Hierna volgt één van de belangrijkste stappen, het stansen. Zo efficiënt mogelijk stanst een vakman om de aanwezige littekens heen. Alle gestanste onderdelen moeten wat betreft nerfstructuur goed Iedereen zorgt op zijn eigen manier goed voor een Succes Agenda. bij elkaar passen. Dat is een hele puzzel omdat in één huid al veel variatie aanwezig is.

>>GARANTIE…?
Iedereen zorgt op zijn eigen manier goed voor een Succes Agenda. Sommigen proberen vanaf de eerste dag dat ze de agenda gebruiken, deze zo nieuw mogelijk te houden. Anderen zien hun agenda liever meegroeien met de tijd. Bepaalde slijtages die herinneren aan een periode worden gekoesterd in plaats van weggepoetst. Zo heeft iedereen zijn persoonlijke Succes, die overal dezelfde weg aflegt als zijn eigenaar. Een leven lang, bovendien geeft Succes maar liefst 10 jaar lang garantie op productiefouten!

>>HOE MOET IK HET LEER VAN MIJN AGENDA BEHANDELEN?
Eigenlijk hoef je het leer niet extra te behandelen. Door het contact met je handen wordt het leer namelijk constant van een natuurlijk vetlaagje voorzien. Zo blijft het leer in een goede conditie. Als je het leer toch wilt behandelen, dan is het middel dat je kunt gebruiken afhankelijk van de leersoort. Het beste kun je dit dan ook eerst in een klein hoekje aan de binnenkant van de agenda proberen.

>>>>> HEB JE MEER VRAGEN NEEM DAN CONTACT MET ONS OP VIA DE CONTACT-KNOP IN DE MENUBALK <<<<<

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>WIJ WENSEN JE JARENLANG PLEZIER VAN EN MET JE SUCCES AGENDA.<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<